CantΛnimus

De Stichting CantAnimus organiseert kortlopende en langlopende projecten vóór en mèt zangers, die avontuur zoeken en die open staan voor nieuwe muzikale oefenvormen. Muzikaal leider van CantAnimus is dirigent en componist Caspar van der Vinne.

Het belangrijkste project tot op heden is Het Koor CantAnimus; een koor, dat van 2009 tot en met 2019 heeft gewerkt onder leiding van Caspar van der Vinne en dat na tien jaar - geheel volgens planning - haar voornaamste activiteiten heeft neergelegd. Enkel de jaarlijkse 'Stem en Stilte' optredens in het kader van Allerzielen en Zondag Voleinding zullen worden voortgezet. Deze optredens - met het Requiem veur mien Moe van Caspar Aldert als centrale werk - zijn in de loop van die tien jaar tot een traditie geworden. En die traditie willen wij de komende jaren in stand houden.

De uitvoeringen van het programma Stem en Stilte in het najaar van 2022 zullen zijn op:


  • Zondagmiddag 30 oktober om 15.00 uur in de St. Bernulphuskerk, Utrechtseweg 129 in Oosterbeek en
  • Zondagmiddag 20 november om 15.00 uur in de Grote of St. Maartenskerk, Grote Molenstraat 2 in Elst.

Op het programma staan werken van Caspar Aldert (Requiem veur mien Moe en Ave Maria) en liederen van Bach, Mozart, Schubert, Jenkins, Keen en C.M. Schönberg.

Toegang voor beide optredens is gratis. We vragen aan het eind een vrijwillige bijdrage voor het dekken van de onkosten. 

U bent van harte welkom!