Projecten


Cursus Stemtraining en Muzische Vorming

(project onderbroken vanwege corona)

In januari 2020 is de cursus Stemtraining en Muzische Vorming gestart. Dit is een training voor avontuurlijke zangers, maar ook voor de ouder wordende stem. De cursus wordt gegeven door dirigent en componist Caspar van der Vinne. 

Klassiek, bel canto, de ronde Toon, souplesse, lenigheid, volheid, vocaliteit, lyrisch zingen, muzikaliteit en gemak.
Oefening baart Kunst!
“If you don’t use them, you’ll lose them”. 

De cursus is tweeledig.
Stemtraining: Dagelijkse oefeningen, vocalises, adem tips, animal crackers, Calimero, een work-out voor je zanglichaam. 
Muzische vorming: Toon is Tijd, aaien, draaien, lopen, klappen, stampen, het relatieve toonsysteem, de natuurtonen, de reine stemming, 432Hz, handzingen, “c’est le Ton qui fait la Musique”, Muziek Begrip Ervaring. Concentratie, NU. 1234 in de maat, de hartslag van een toon, de voorbereidende beweging, het Balletje en de Tel is een gebied, en niet te vergeten, de SokPop.

Kortom, alles wat een zanger eigenlijk moet weten en kunnen. In een Notendop.

Het project moest worden onderbroken vanwege de coronamaatregelen. We houden de deelnemers op de hoogte van de ontwikkelingen. 

En verder...…..

In het verschiet:

Project 'Begane paden, nieuwe wegen'; startdatum nog onbekend
CantAnimus wil een nieuw koorproject starten met op het programma het Requiem van Cherubini in c mineur en een nieuw werk van Caspar Aldert. Vanwege de ontwikkelingen rondom corona hebben we dit project uitgesteld tot nader te bepalen datum.
Wel is het misschien goed om vast te weten, dat de repetities op dinsdagavonden zullen zijn. Het project zal worden afgesloten met één of meer concerten.  

Project Het Koor CantAnimus 2.0
Na het project 'Begane paden, nieuwe wegen' zal een herboren koor het levenslicht zien: Het Koor CantAnimus 2.0. Net als het oorspronkelijke Koor CantAnimus wordt dit een meerjarig project. 

Belangstelling?
Hebt u belangstelling voor een van deze projecten? Laat ons dat weten met een mailtje naar info@cantanimus.nl. U krijgt dan te zijner tijd verdere detailinformatie over het betreffende project.